Even voorstellen... 

Ik ben Tessa en ik ben 36 jaar oud. Zes jaar geleden ontdekte ik dat ik groene vingers heb. Ongeveer een jaar later ben ik mijn Instagram-pagina gestart en heb ik mezelf tot 'crazy plant lady' benoemd!

Natuurlijk omdat ik zo gek ben op planten, maar ook omdat ik zelf een beetje prettig gestoord ben :) Mensen die mij kennen begrijpen de naam helemaal!"

Het begon met de Pannekoekplant! 

Het begon met 'gemakkelijk' te stekken planten zoals de Pannekoekplant en de Graslelie maar al snel ontdekte ik dat er vele verschillende planten zijn en zoveel manieren om planten te stekken! Ik wilde alles weten en ik was in mijn vrije tijd altijd bezig met planten of met het zoeken van informatie over planten. Veel van mijn kennis van nu heb ik door veel lezen en filmpjes kijken maar vooral door eigen ervaring. Jeetje wat zijn er veel planten en stekken dood gegaan tijdens het leerproces. 

Pannekoekplan - Pilea Peperomioides

Verzamelen van bijzondere planten 

Door Instagram ging een wereld voor mij open. Nooit heb ik geweten hoe groot de online plant community is. Ik ontdekte dat er heel veel planten zijn die je niet of nauwelijks in een tuincentrum of plantenwinkel kan kopen. Mijn interesse was gewekt en het verzamelen begon! 

Een van deze plantsoorten is de monstera variegata. Deze bijzondere plant is een hit op social media en heeft witte vlekken op het blad! Wie word daar nu niet vrolijk van?!

Wil jij ook een Monstera Variegata aan jouw plantcollectie toevoegen? Ik heb altijd wel gewortelde stekken beschikbaar! Stuur mij een berichtje dan zoeken we samen de perfecte voor jou uit! 

Planten als therapie 

Work in progress 

Hoya! 

Een plant soort waar ik helemaal verliefd op ben is de Hoya! Er zijn honderden soorten in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren. Het afgelopen jaar heb ik mijn verzameling tot 65 aangevuld. Als je een Hoya goed verzorg komen er soms kleine wasachtige bloemen in. Daarom wordt het ook wel de 'Wasbloem' gebloemd. Ook van verschillende soorten Hoya heb ik altijd wel stekken beschikbaar! Ben jij benieuwd welke? Stuur mij dan een berichtje